Goeie Zin

Home/Nieuws

10 mei 2017

Communicatiemanager Nationale Wetenschapsagenda!

'Gelijke kansen voor een diverse jeugd'. Zo heet de 'route' binnen de Nationale Wetenschapsagenda waarvoor ik de coŲrdinatie en communicatie mag verzorgen. Mijn directe opdrachtgevers zijn hoogleraren prof. dr. Judi Mesman en prof. dr. Monique Volman. Zij sturen binnen de jeugdroute vijf onderzoeksprojecten aan, die weer geleid worden door onderzoekers van alle grote universiteiten. Mijn taak? Zorgen dat iedereen weet waar de anderen mee bezig zijn en directe resultaten van het praktijkgerichte onderzoek delen met stakeholders en het grote publiek. Hoe? Daarvoor ga ik een plan en structuur maken. De projectleiders zijn nu bezig met het uitwerken van de onderzoeksplannen. En uiterlijk 1 januari 2018 gaat de hele trein rijden. Met mij aan boord. Ontzettend gaaf!

9 januari 2017

Goeie Zin bestaat 10 jaar!

Ineens komt dan de LinkedIn-melding dat je een jubileum te vieren hebt. Verdraaid, 't is waar! In januari 2007 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. En sindsdien is het altijd druk geweest. Zonder uitzondering. Het netwerk dat ik in die tien jaar heb opgebouwd bestaat uit leuke, heel verschillende, maar vooral trouwe klanten. En het goede nieuws is: Goeie Zin gaat door! En er komt een nieuwe website. Want ja, daar was natuurlijk nooit tijd voor. 'Tijd voor mŠken!' riep iedereen. Okť, daar gaan we. Binnenkort een sneak preview!

20 december 2016

Het 'goeie' van Goeie Zin

Wat een drukte: dit jaar is fantastisch geweest. Vooral omdat ik mijn werk steeds meer voor zorg en onderwijs kan doen. En omdat ik trainingen geef in wat ik het liefst doe: schrijven. Daarnaast is gebleken dat ik me bijzonder thuisvoel bij mijn collega's in het provinciale bestuur van GroenLinks. Ik leer veel over politiek en hoe we via die weg heus wel het 'goeie' kunnen doen. Bovendien heb ik besloten om voor Amnesty International gastdocent te worden. Kinderen en jongeren lesgeven over mensenrechten vind ik in deze tijd erg noodzakelijk. Maar eerst: een welverdiende vakantie! Tot daarna!

30 oktober 2016

50 Rabobanken getraind

Nee, niet in mijn eentje. Ik trainde bij ongeveer 20 lokale banken. Onder de bezielende leiding van Bregje Spijkerman hebben we met een team van 7 trainers al die 50 banken naar een hoger schrijfniveau geholpen. In opdracht van Rabobank Nederland, waar steeds weer blij verrast op de uitmuntende evaluaties werd gereageerd. Klus geklaard!

30 augustus 2016

Nieuwe klanten in het onderwijs

Als vertrouwde contactpersonen op een nieuwe plek terechtkomen, wil je natuurlijk graag dat ze je 'meenemen'. En dat gebeurt! Vanuit mijn vele werk voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) ben ik inmiddels ook bij de Saxion Hogeschool beland, in Deventer, Enschede en Apeldoorn. Vanuit diezelfde HAN schoof ik aan bij het Landelijk Overleg voor Opleidingen Financial Services Management en schreef ik een nieuw beroepsprofiel. Daar kwam ook het beroepsprofiel van de gloednieuwe opleiding Finance, Tax and Advice bij. En voor Hogeschool Utrecht ga ik volgend jaar aan de slag met de Kritische Reflectie voor de opleiding Bedrijfskunde.

10 maart 2016

Nieuwe klanten in de zorg

Met goede partners kom je overal: de laatste tijd breidt dankzij hen mijn 'zorgkring' zich razendsnel uit: voor Estinea (zorginstelling Achterhoek en Twente) werk ik aan het kwartaalmagazine voor stakeholders. Dit doe ik dankzij en samen met Manon Breuls. Voor de Huisartsenposten Nijmegen/Boxmeer werk ik aan het jaarverslag van 2015. Dit doe ik samen met Einder Communicatie.

4 januari 2016

Ouderencentrum Vreedenhoff in the picture

Veel instellingen voor ouderen kampen ermee: marktwerking in de zorg. Krijgen we onze kamers nog 'vol'? Hoe onderscheiden we ons ten opzichte van de rest? Vreedenhoff in Arnhem pakt ambitieus de handschoen op en gaat flink aan de slag met profilering en professionele communicatie. Ik adviseer en ondersteun hun kersverse communicatiemedewerker met veel plezier!

1 november 2015

Driestroom stimuleert kleinschaligheid in de zorg

Kleine zorgondernemers zijn belangrijk. Driestroom ziet ze niet als concurrent. Sterker nog, ze initiŽerden een coŲperatie die kleine zorgondernemers helpt bij aanbestedingen en allerlei administratieve rompslomp. Onder het motto: met zijn allen de zorg beter maken. Ik schreef er een artikel over in het blad Ondernemersbelang.

9 september 2015

Gemeente Vianen: Sociaal Team schrijft efficiŽnte plannen

Hulpverleners worden regisseurs. En passant wordt dan ook van ze verwacht dat ze concrete en heldere plannen schrijven voor gezinnen die hulp nodig hebben: onderbouwen waarom je tweedelijns zorg inkoopt, uitleggen welke problematiek er speelt, het is een behoorlijke uitdaging. Ik geef een groepstraining en daarna coach ik deze professionals individueel. Met veel plezier, want dit doet ertoe!

3 juni 2015

Rabobank, here we come!

Bregje Spijkerman heet ze en in trainingenland is zij Ms Rabobank. Ze kent het bedrijf van binnen en van buiten en het is dus niet gek dat Rabo Nederland haar vroeg een pilotproject te draaien op vijf lokale banken. Dat kan ze natuurlijk niet alleen. Dus de komende tijd trek ik mijn trainingspak weer aan en ga ik aan de slag met medewerkers van Private Banking, Groot Zakeljk, Verzekeren, alle afdelingen komen voorbij. In Almere, Utrecht, Leiden, Hengelo, overal gaan ze leren hoe je een helder gespreksverslag maakt, een review schrijft, een advies. Maar ook brieven en e-mails. Zin in!

8 mei 2015

Lekstroomgemeenten: brede visie op 'werk'

Vooruitstrevend is het. En sociaal: het participatiebeleid van de vijf Lekstroomgemeenten (Lopik, Vianen, Houten, Nieuwegein en IJsselstein). Ze ontwikkelen een interessante visie op betaald en onbetaald werk en ik denk mee en schrijf op. Eerst een visie, dan raadsvoorstellen, dan een schetsontwerp. Allemaal op weg naar een prettige samenleving waarin al het werk waardevol is.

15 april 2015

Hbo-docent!

Daar sta ik dan: voor 35 studenten die, zo blijkt al snel, graag willen leren hoe je een persbericht schrijft. En een sfeerverslag. Een recensie. Of gewoon een helder nieuwsbericht. Huiswerkregels, waarderingsnormen, het is allemaal nieuw en hartstikke inspirerend. Met dank aan deze ambitieuze studenten!

31 maart 2015

HAN laat ambitie zien in 'Vergezichten'!

Wat een fijn project was dit. 20 mensen mochten dromen over het onderwijs van de toekomst. Van wethouder tot docent, van student tot Arnhemse ondernemer, allemaal gaven ze hun persoonlijke visie op het economische onderwijs in de regio Arnhem-Nijmegen. Het lezen waard!

30 januari 2015

Driestroom in the picture

Welzijnsinstelling Driestroom doet veel moois en ik mag het opschrijven. Wat een bof! De collectie 'booqi's' breidt zich uit, nu schreef ik er een over een prachtig wijkproject. En we hebben alles op een rij gezet wat Driestroom te bieden heeft aan kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Hier zie je het.

24 december 2014

Recordjaar voor Goeie Zin!

Tjonge, wat een jaar was dit. Ik schreef meer dan ooit, gaf trainingen en ontmoette nieuwe klanten. Het ging over zorg, over decentralisatie, over onderwijs, over onderzoek naar de meest uiteenlopende onderwerpen, maar ook over pensioenen. En over windmolens in Afrika. En over technische zaken zoals elektrotechniek en waardetransport. Te veel om op te noemen. Enorm tevreden over 2014!

20 oktober 2014

Ook Engelstalige teksten!

Met een studie Engels/Business Communication kun je ook schrijven in het Engels. Dat doe ik ook zo af en toe. Nu voor Arnhem Business School: brochures voor alle vier de opleidingen. In het Engels dus. Leuk!

30 september 2014

GOUD en AZL perspectief weer klaar!

Deze magazines liggen inmiddels op de mat bij duizenden lezers. Voor GOUD ben ik hoofd- en eindredacteur. Ook aan AZL Perspectief werkte ik weer met veel plezier mee. Met een drietal interviews en artikelen. Vooral het groepsinterview met o.a. trendwatcher Adjiedj Bakas was een feestje!

18 juni 2014

De kleur van geld

Hij is uit: de nieuwe Kleur van Geld van Triodos Bank. Ik schreef een artikel over het grootste windmolenpark in Afrika. Lees het hier!

23 mei 2014

Specialisten... kunnen ook niet alles!

Ineens vinden allerlei specialisten hun weg naar Goeie Zin: risico-experts, waardetransporteurs en gemeenteconsultants. Allemaal willen ze leren hoe ze zich nog professioneler en klantgerichter in de markt kunnen zetten. Bij HDS Inspecties en BRINKS Waardetransport lopen nu trainingstrajecten, de eerste bijeenkomsten zijn al achter de rug. En waren leuk! De STOUT Groep gaat haar visie op gemeentelijke diensten (en de uitbesteding daarvan) publiceren in vakbladen. Daar zijn we wel weer even zoet mee.

24 april 2014

Sociale Wijkteams Wijchen van start

Gemeente Wijchen is druk met de voorbereidingen op 1 januari 2015, als de regie voor zorg en welzijn op het bordje van de gemeente komt. De transities worden voorbereid, bijvoorbeeld door het inrichten van de Sociale Wijkteams. Met Einder verzorg ik alle communicatie rond die transitie en nu gaan we ook voor de Sociale Wijkteams een website maken waar burgers wijzer van worden. En, als het even kan, zelfredzamer.

27 maart 2014

Eerste GOUD op de mat!

Kijk hier nou toch eens!

25 februari 2014

Gemeente Wijchen zegt 'ja'!

De gemeente Wijchen vertrouwt Einder Communicatie en Goeie Zin een prachtig project toe: zorgen dat Wijchen klaar is voor de nieuwe Wmo en alle andere veranderingen in zorg en welzijn. We ontwikkelden het gedachtegoed 'Hier staan we voor', met compleet communicatieconcept. We leggen de laatste hand aan het plan en leggen lijntjes met alle maatschappelijke partners van de gemeente. Vanaf 1 mei gaan we 'los' met de campagne!

17 december 2013

Hoofd- en eindredacteur van GOUD!

Het mooiste magazine in het land van Welzijn en Zorg, van welzijnsorganisatie Driestroom.... daar mag ik hoofd- en eindredacteur van zijn! De geroutineerde schrijvers van de communicatieafdeling van Driestroom zorgen voor een fijne zachte start. Het blad wordt vormgegeven door Kyah Ter Haar- Romeny, die van elke bladzijde een 'schilderij' maakt. Zin in!

3 September 2013

Hipste natuurvoedingswinkel van Arnhem!

Dynamiek Natuurvoeding is straks dť hot spot in het Spijkerkwartier in Arnhem. Biologische supermarkt ťn lunchroom. Verantwoorde en heerlijke producten. Eerlijk voedsel voor eerlijke prijzen. Zo hoort het. Ik schrijf dus met veel plezier alle teksten die nodig zijn voor in de winkel, op het internet en op papier. Ook de teksten worden puur, zonder franje. Net als Dynamiek.

20 augustus 2013

Praten over vertrouwen

... met heren van formaat: Kick van der Pol, bestuursvoorzitter van de Pensioenfederatie, Ivo Slikkerveer, bestuurder van diverse pensioenfondsen en Arthur van der Wal, CEO van AZL (pensioenuitvoerder). Reputatiegoeroe Ron van der Jagt bracht waardevolle kritische noten in. Ik leidde de discussie en schreef er een artikel over in AZL Perspectief. Ook schreef ik het portret van het pensioenfonds van MSD. Je leest het hier.

21 mei 2013

Triodos!

Yes! Mijn eerste artikel geschreven voor De Kleur van Geld, het magazine van Triodos Bank. Ontzettend leuke, mooie nieuwe klant! Lees het hier: www.triodos.nl

15 mei 2013

Back in trainersbusiness

Weer even terug in mijn oude trainersrol. Voor Einder Communicatie vlieg ik naar de verschillende vestigingen van Woningcorporatie Mooiland om alle medewerkers in te wijden in het nieuwe schrijven. Jawel, ook Mooiland gaat het toegankelijk, enthousiast en persoonlijk brengen. Huurders, verheugt u!

4 december 2012

Regiovoorlichter Amnesty International!

Het gaat gebeuren! Ik ben officieel sinds vandaag regiovoorlichter (Brabant/Limburg) voor Amnesty International. Een stevige handdruk met Nathalie van Iersel, regiocoŲrdinator, bevestigde onze samenwerking. Ik heb er zin in!

15 november 2012

Hoop voor de toekomst

Hoezo willen jongeren niet solidair zijn als het om pensioen gaat? De gesprekken die ik had met IJmert van Muilwijk (voorzitter CNV Jongeren) en Dennis Wiersma (voorzitter FNV Jongeren) leerden me dat volgens deze jongerenorganisaties alles juist draait om solidariteit. Met hun initiatief PensioenLab willen ze 'infiltreren' in de gelederen van pensioenbestuurders in Nederland. Om hun standpunten en visie te delen. Mijn conclusie? Er is hoop. ;-) Hier is het artikel.

3 oktober 2012

Gemeente Rheden wil soepele transities

Met JongConsult hebben we onze eerste pilotgemeente binnen! De gemeente Rheden gaat met ons in zee. We gaan zorgen dat zij de transities in het sociaal domein vlot en soepel doorkomen. We hebben er zin in! Kijk op www.jongconsult.nl voor meer informatie over onze aanpak en mijn collega's.

22 augustus 2012

Hij zat op me te wachten...

... aan de Amsterdamse Zuidas, in een gloednieuwe toren, op de 26e verdieping. Prof. dr. Lex Hoogduin, hoogleraar monetaire economie en oud-directeur van De Nederlandsche Bank. Ik sprak met hem over het huidige pensioenstelsel en hoe onhoudbaar dat is geworden. Zijn ideeŽn zijn vooruitstrevend. Of Nederland er al klaar voor is? Het is te hopen. HIER vind je het artikel. In dit magazine zijn trouwens nog drie artikelen van mijn hand.

6 juni 2012

Leren, leren, leren

De laatste maanden draait het bij Goeie Zin regelmatig om onderwijs: hoe laat je jongeren kiezen voor een technische MBO-opleiding? Het Pax Christi College in Druten weet het nu (folder). Hoe werf je fondsen voor onderwijs voor hoogbegaafden? Met de Leonardo-school in Nijmegen werk ik daar hard aan (website, sponsoracquisitie, communicatie met bestuurders en ouders). Bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen werkten we ten slotte onder hoogspanning om de onderwijsstatuten en het examenreglement tiptop in orde te krijgen. Iets minder creatief, maar niet minder belangrijk!

19 mei 2012

Geheimen

Ghost writing, da's leuk! In toonaangevende bladen, gelezen door bestuurders en beslissers bij de overheid. Welke branche? Welke officiŽle auteurs? Ik mag niks zeggen!

10 april 2012

Veroveruuuh!

VoVwoon verovert de corporatiemarkt en oogst succes op het Aedes-congres (brochure). In Sittard-Geleen slaan overheid, onderwijs en ondernemers de handen ineen om de consument terug te veroveren en de binnenstad weer levendig te krijgen (ambtelijke notities). Bijvoorbeeld met SmartStores (website, brochures, brieven). En RTP Elektrotechniek Druten verovert de zorgmarkt door flinke klussen binnen te slepen (aanbestedingsteksten).

15 februari 2012

De eerste filmproductie van Goeie Zin is een feit!

Een filmpje van twee minuten over de stilstaande woningmarkt, voor een klant die die woningmarkt weer in beweging gaat krijgen! Vormgeving was in handen van Einder Communicatie, technische realisatie gebeurde door Studio Spaen. Idee, script en voice-overtekst waren uiteraard van Goeie Zin.

En natuurlijk zijn er voor talloze klanten weer artikelen geschreven, brochures en websites gevuld. Maar ook communicatieplannen gemaakt en interne medewerkers opgeleid.

1 februari 2012

Eerste hulp bij transities

Met JongConsult en de Communicatie-Alliantie werk ik aan een propositie voor gemeenten om ze te helpen bij de transities die er in het sociale domein aankomen. Nieuwe wetgeving, decentralisatie; gemeenten krijgen meer werk en moeten het doen met minder. Onze integrale aanpak gaat ze helpen: impactanalyse, projectkaarten, praktische hulp om deze uitdaging het hoofd te bieden. Eerst ons aanbod uitkristalliseren, dan pilotgemeenten zoeken... Onze projectgroep heeft alles in huis: een indrukwekkend overheidsnetwerk, fantastische dossierkennis en deskundige IT-ontwerpers.

18 augustus 2011

Daar zijn we weer!

Klanten zijn er ook weer, dus we pakken oude vertrouwde zaken op. Maar er gebeuren ook nieuwe dingen! Hogeschool Arnhem Nijmegen wil diepgravende artikelen over de zin en onzin van verschillende onderzoeken, het Ministerie van Sociale Zaken wil vlekkeloze communicatie rondom het komende congres. De nieuwe werkopdracht van de Radboud Universiteit valt ook net weer in de bus. En ik wil... nog even niet... of toch wel... jawel! Lekker overal weer de tanden in zetten en meedoen!

9 juni 2011

Oude vrienden

Weer in Ede over de vloer bij mijn oude collega's van Loovaneck. Leuk! We gaan samen aan de slag bij een grote pensioenbeheerder in Utrecht. Klinkt misschien stoffig, maar hun nieuwe website wordt dat allerminst!

12 mei 2011

Effe lucht

Pfff, effe lucht. En rustig werken aan drie nieuwsbrieven voor bedrijven in Maas en Waal. Leuk, weer op homeground. Sinds vorige maand werk ik samen met Hermens Creatieve Communicatie in Druten. Meteen vertrouwd en lekker aan de slag samen.

10 april 2011

Werkplek in de stad!

Bij Einder Communicatie in da house! Wat heerlijk dat ik een werkplek heb midden in de stad. Einder Communicatie was zo aardig mij ruimte en gezelligheid te bieden. Heeele creatieve mensen, dus aan inspiratie geen gebrek.

20 maart 2011

Back in business

Goeie zin is back in business! Na een zeer leerzame periode bij een reclamebureau in het zuiden des lands, ben ik weer volop aan het werk:
- als adviseur en tekstschrijver bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (voor Radboud into languages)
- als taaltrainer en Ėadviseur bij de Postcode Loterij (voor Pastoor bv)
- als copywriter en adviseur bij Waalfront Nijmegen (voor Door communicatie en vorm)
- als directeur van de Communicatie-Alliantie. Dit wordt hťt communicatiebureau voor non-profit organisaties. Nee, aan ambitie geen gebrek!